KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



6.2.09

Tremors 2: Aftershocks (1996)

Kulus peaegu kuus aastat selleks, et «Tremors» (1990) järje saaks!


Erinevalt esimesest filmist, järge kinos ei näidatud... film läks otse videolevisse. Antud tõsiasi näitab ära ka rahastajate usu filmi ja annab aimu minimalistlikest tootmiskuludest.


Sisu
Sedapuhku toimub tegevus hoopis Mehhikos, kus mingi naftakompanii perspektiivikatele aladele ilmuvad graboidid. Mehhiko kompanii (mida toetavad ka Mehhiko valitsus ja sõjavägi) püüavad üles leida Vali ja Earli.


Kuna Val eelmise filmi lõpus naise leidis, siis eelistab ta muidugi koju jääda... Earl aga peab kusagil kolkas jaanalinnufarmi ning ei taha asjast samuti midagi kuulda. Õnneks on naftakompanii esindajal kaasas Grady Hoover (Christopher Gartin), kes on Vali ja Earli ja hiidtõukude suurim fänn ning fännina oskab ta Earli ka veenda.


Mehhikos läheb kohe uljaks tapatööks, aga paari päeva pärast on Earlil ja Gradyl selge, et kahekesi nad hakkama ei saa. Earl leiab, et on aeg üritusse kaasata ka Burt Gummer, kes on ka kohe nõus, sest ta tunneb, et vajab mingit tõsist tegevust.


Burt asub samuti usinalt tapatöö kallale ning tundub, et graboidide ehk hiidtõukude päevad on (vähemasti) selles maanurgas küll loetud. Õnnetuseks on tõuke ikka kole palju ning nõnda jõuab pikapeale kätte elutsükli uus vaatus... graboidid «sünnitavad» kriiskurid...


Seosed
Sai juba mainitud, et tegu on värinate-sarja teise filmiga.


Hinnang
Filmis päästab palju Kate Reilly (Helen Shaver) ja Earli tunnete keemia ning kõik, mis sellega seotud.


Loomulikult on filmis ka palju lurtsuvaid sisikondi, leidlikku tapatööd, häid ütlemisi jne.


Eraldi punkti saavad aga kriiskurid, mis on jaburad ja kergesti tapetavad... kuid samas kiirelt paljunevad. Noh, et näiliselt miskid ohutud kanad, aga tegelikult vägagi tapvad elajad.


Viited

No comments: