KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



2.5.09

Viktor Kosenkov «Мое черное сердце»

Viktor Kosenkov elab (minuteada) Tallinnas ja kirjutab vene keeles. Mees on avaldanud oma nime all neli romaani ja portsu jutte ning hulga romaane veel ka pseudonüümi all.

Sisu:
Jutu tegevusajaks on 2070. aasta oktoober, ehk siis nelikümmend aastat pärast läbimurret. Autor eriti ei seleta, et mis see läbimurre on, aga võib aimata, et selle sõnaga tähistatakse virtuaalsuse kättesaadavaks saamist. Tulemuseks on, et inimkond on süvenenud iseendasse ning Maast on saanud miski suur megapoliste konglomeraat.

Jutu peategelane on keegi Valge Vend, kes kuulub Virtuaalsete Natside organisatsioni... on selline liikumine selles neegrite ja asiaatide ja valge vähemuse maailmas.

Jutu sisuks on Valge Venna ja kamba noorte natside ränk sukeldumine virtuaalsusesse... ikka õige asja nimel jne.

Seosed:
Minuteada puuduvad.

Hinnang:
Tüüpiliselt Viktor Kosenkovi uuemale loomingule on tekst täidetud rohkete poliitiliste (ja muude taoliste) avaldustega... ja ei maksa lasta end petta sellest natsi-asjast... ka venelased peavad end valgeteks ja ei salli neegreid ja muid musti...

Viktor Kosenkov pole mingi tippkirjanik, aga see jutt on isegi tema tasemest kõvasti allapoole: palju meenutusi ja tühja laterdamist, virtuaali sukeldumise väga kulunud kirjeldus ning sogasus ja ütlematajätmine, mis peab ilmselt varjama teksti sisutühjust.

Lingid:

2 comments:

Ivar Sild said...

Ei ela Tallinnas, aga selle linna lähistel küll... Naaber siuke...muix

Ulmeguru said...

Ahaaa, selge, tänud!