KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



18.5.09

Jekyll + Hyde (2006)

Ajuti tundub filimitegu ikka väga lihtne asi olevat: võta mõni vana ja vabavaraline teos, too tegevus kaasaega, lisa mingi oma jõnks... ning liiga labase tulemuse vältimiseks kasuta moodsamat ja vähemtuntut muusikat, diipi dialoogi ja kunstilist pildikeelt. Aga kas tegelikult see ka nõnda lihtne on?

Sisu:
Filmi tegelasteks on meditsiinitudengid. Õpitakse, elatakse peoelu ja eksperimenteeritakse omavalmistatud rohtudega. Enamjaolt on tegu siiski peodroogidega, aga üks noormees hakkab katsetama miski ecstasyst tuletatud narkotsiga.

Eksperimendi tulemusena vabastab ta oma pahupoole. Nooruk saavutab ennenägematu võimsuse ja vabaduse... kohalik politsei saab aga kadunud isikute ja jõhkrate kuritegude üha pikeneva nimekirja.

Seosed:
Film on Robert Louis Stevensoni klassikalise lühiromaani «The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde» (1886) kaasajastatud töötlus.

Hinnang:
Eks arukas inimene sai juba postituse avalõigust aru, et suurt vaimustust see film minus ei tekitanud... tegelikult ei tekitanud see film üldse eriti emotsioone... ei positiivseid, ei negatiivseid...

Ei tundunud David T. Reilly käsikiri eriti nutikas, ei lummanud ka Nick Stillwelli lavastajatöö... see viimane oli ajuti oma kunstitaotluslikkuses suisa abitu. Näitlejatööd olid normaalsed, või pigem isegi head... Bree Turner oli ka varem paaris filmis silma hakanud, ülejäänud olid minu jaoks tundmatud näod.

Tegelikult kuulub see film rubriiki, et üsna noored ja üsna algajad teevad ning siis ringleb see arvukatel festivalidel, saab ehk mõned auhinnad, saab korraks ka mõningast levi ja ehk tuntustki... ning siis unustatakse. Kui tegijad kunagi hiljem tõesti tegijateks saavad, siis kaevatakse see (esik)film unustusest taas välja jne.

Lingid:

2 comments:

Kalmsten said...

tuletasid mulle meelde, et mul filmi aluseks olnud raamat seiani lõpuni lugemata, kuna minu käsutuses olnud taskuformaadil olid viimased paark'end lehte topelt-trükis...

Ulmeguru said...

Olen isegi mõelnud, et võiks selle loo üle lugeda... sai teist loetud kunagi keskkoolipäevil ja see on üle paarikümne aasta tagasi... klassikat võiks ju üle lugeda...