KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



4.11.08

The Dresden Files - 1x02 - The Boone Identity (2007)

Harry Dresden on võlur, kes igal võimalikul juhul rõhutab, et kaarditrikke ta ei tee ja kokteiliõhtutel ei esine. Osaliselt on põhjus selles, et ta isa teenis elatist libavõlurist illusionistina ning noorele Harryle selline odavaid hotelle ja lõputuid ringreise sisaldav elu ei meeldinud.


Sisu:
Harry Dresdeni poole pöördub mees, kel on tunne, et ta tapetud tütar jälgib teda teispoolsusest.

Pealkirjas mainitud Boone oli miski endine vang, kes nende majja sisse murdis, tüdruku maha tappis, miski muistse Egiptuse savitahvli röövis, sellesama savitahvli maja ees puruks pillas ning siis autoröövi käigus autoomaniku poolt maha lasti.

Harry Dresden arvab alguses, et surnud tüdruku isa on murest liialt murtud ja seetõttu arvab end tajuvat, et tütre kummitus teda jälgib. Kuna on tegu üleloomulikku ainest kasutava telesarjaga, siis loomulikult selgub, et kummitus ongi reaalne... ning see pole ainus müstika, mis tegelasi tegutsema ajab.

Seosed:
Telesarja «The Dresden Files» aluseks on Jim Butcheri raamatute tegelased, aga erilist seost romaanide ja juttudega otsida ei maksaks... sarnased on vaid nimed ja üldisemad mõisted.

«The Boone Identity» on sarja teine osa ning selles satub tõelisesse surmaohtu leitnant Murphy (Valerie Cruz).

Hinnang:
Hästi läbimõeldud seeria, kus juba pealkiri on elegantse jõnksuga.

Meeldib ka see, kuidas ühest müstilisest mõistatusest saab kaks ning kuidas kaks mõistatust korraga ka lahenduse saavad.

Iseäranis meeldib mulle loo moraal, et laske jah lollpea muistse maagia kallale, et küll see lollpea ise oma lolli lõpu leiab. Kahjuks kannatavad (ja saavad surma) vahepeal inimesed, kes pole asjaga üldse seotud.

Lingid:

5 comments:

Trash said...

Oled minu käest nagu kümme tonni filme vaadata saanud aga kui vaja kirjutada, siis kõlbab vaid suva seriaal osade kaupa või? Väheke kurvastav.

Ulmeguru said...

Esiteks: ei ole tegu suva seriaaliga.

Teiseks: eelmise suve ports ei töötanud enamuses.

Kolmandaks: enamikke Sinu käest saadud filme mu naine keeldub vaatamast... järelikult pean ma neid üksi vaatama... selleks on aga vähe võimalusi...

Neljandaks: olen ka Sinu käest saadud filmidest kirjutanud, viimased kaks olid näiteks Seksmissioon ja see tee-film.

Trash said...

Olgu, võtan sõnad tagasi selle suva kohapealt, sest tegelikult ei tea sarja. Loodan siiski, et vaatad ja kirjutad rohkem ka nendest filmidest mis minult saadud.

Ulmeguru said...

Ikka kirjutan... mul siin paar asja just värskelt vaadatud...

Ulffy said...

See oli suurepärane sari. Kahju, et Sci-Fi selle kavast maha võttis ja pm maadlemisega asendas.
Meeldiv oli lugeda. Tänud.