KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



27.10.10

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Kui 386-seeria arvuti veel kõva sõna oli, siis üks menukas mäng oli ka platvormikas Pärsia printsist. Olen isegi seda omal ajal mänginud, kuigi minu suur lemmik see polnud. Kui keegi aga oleks mulle sel ajal rääkinud, et see mäng (täpsemalt küll selle miski hilisem osa) saab kunagi filmiks... siis ilmselt oleks ma selle inimese vägagi mõnitavalt välja naernud. Õnnetuseks on (filmi)maailm omadega nüüd sinnamaani jõudnud, et igasugune tuletatud toode on iseäranis au sees.


Sisu
Pärsia keisril on kolm poega (kaks lihast ja üks lapsendatud). Pojad koos onuga on sõjaretkel ning pärast mõningasi vaidlusi vallutavad Alamuti linna. Nimelt väidavad onu palgal olevad salakuulajad, et Alamuti linn müüb relvi pärslaste vaenlastele.


Linna valitseb imeilus printsess Tamina, kelle vanem poegadest tahab naiseks võtta, et seeläbi rahu kindlustada. Kahjuks ei anna keiser poja abielule õnnistust ning leiab, et Tamina võib samahästi ka tema naiseks saada. Õnnetuseks ei ela keiser pärast seda avaldust kuigi kaua.


Peamiselt asjaolude kokkulangemisena jääb keisri surmas süüdlaseks orvust prints Dastan, kes on sunnitud põgenema. Printsiga koos põgeneb ka printsess Tamina ning küllaltki suur roll sündmustes on kummalisel ja haruldasel pistodal, mis langes linna vallutamisel Dastani saagiks.


Seosed
Nagu öeldud, põhineb film mängul «Prince of Persia: The Sands of Time» (2003).


Hinnang
Alustama peaks sellest, et tegu on nn koguperefilmiga, mis tähendab, et sobib vaatamiseks kogu perele ja samas mitte kellegile.

Film on ilus ja värviline ja vaatemänguline ja samas küllaltki sisutühi, sest arvestava hulga filmi ajast võtavad enda alla koperdamised kõrbes ja iidsete aegade parkuur prints Dastani esitatuna muistse Pärsia linnades.

Ma ei saaks öelda, et ma vaadates oleks igavlenud või millegi peale eriti vihastunud, aga ega erilist pinget ja elamust ka polnud. Selline pisut tuim ja väga ükskõikseks jättev, aga samas üsna korralik käsitöö.


Antud film tekitas minus ka mõned uitmõtted ning nüüd ootan ma pikisilmi ja erutusvärinal, et millal valmivad Hollywoodis filmid lemmingute-mängust või siis Tetrisest.


Viited

3 comments:

Anonymous said...

Noh, arvestades et Sony ostis mõni aeg tagasi filmiõigused mängule Rollercoaster Tycoon, siis ei saa ka Tetris just kaugel olla.

silver said...

tetris the movie trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VE_1KlWFJyA

Ulmeguru said...

:D