KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



12.1.07

Reign of the Fallen (2006)

Selle filmi juurde juhatas mind hea inimene Trash. Kuna Star Wars universumis toimuvad lood lähevad mulle omajagu korda küll, siis saigi film arvutisse tõmmatud ning asjast kena DVD tehtud. Muideks, see oli esimene DVD, millel ma proovisin ka etiketi poolt kirjutada... õnnestus küll!

Sisu:
Filmi tegevus toimub kolkaplaneedil, mil nimeks Prias. Vana jedi treenib seal kahte õpilast, kellest ühest peaks siis saama meistri järeltulija ja kogu planeedi valitseja. Meister teeb oma valiku, aga mittevalitu pole sellega teps mitte rahul... ka näib see mittevalitu anduvat tumedamele poolele...

Seosed:
Ilmselge on, et see film haakub Star Wars universumiga, aga täpsem dateering on juba keerulisem... pakuksin oma teadmistest lähtuvalt, et nn. New Republic Era. Ühtegi kuuest kinofilmist tuttavat tegelast selles filmis ei kohta... ja minu mäletamist mööda isegi selliseid ei mainitud. Võimalik, et põhjuseks ka autoriõigusega seonduv..?

Hinnang:
Suurim pluss on vast see, et fännid ei teinud miskit naljafilmi ning ei püüdnud iga hinna eest ka märulifilmi teha. «Reign of the Fallen» pole tüüpiline Star Wars vaatemäng, pigem hoopis selline meditatiivne lugu sõdalase teest. Hea mõtte pärsib aga küllaltki abitu näitlejatöö. Sobib vaatamiseks vaid huvigruppi kuuluvatele isikutele!

DVD on vägagi korralik ning ainsaks etteheiteks oleks subtiitrite puudumine.

Lingid:

No comments: