KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



23.8.10

Jeremy Wagner «Romance Ain't Dead»

Nädal või kaks tagasi muretses tõlkija Sash Uusjärv ühes Facebooki arutluses, et miks küll pole zombidega lembekaid... noh, et nagu vampiiride ja igasuguste muude tegelastega on...

Loodus tühja kohta teadupoolest ei salli ning eile sattuski minu ablaste näppude vahele väidetavalt maailma esimene zombiteemaliste lembelugude köide «Hungry for Your Love: An Anthology of Zombie Romance». Raamatu on koostanud Lori Perkins ning ilmus see eelmisel aastal e-raamatuna, käesoleval sügisel saab see aga ka paberile.

Jeremy Wagneri jutt «Romance Ain't Dead» on selle köite avalugu.


Sisu
Jutt on esitatud ühe mehe pihtimusena, et kuidas ta küll oma naist armastab ja milline see nende armastus siis täpsemalt on.

Et olid naisega õhtul järve ääres... naine läks ujuma... tuli mootorpaat miskite jobudega... jobud põrutasid paadiga naisele otsa... naine surnud ja mees hullumas. Õnneks on neil naabriks Haitilt pärit ajukirurg, kes nagu selgub on ka bokor... kirurgist bokor võtab kohe ohjad enda kätte ning teatab naabrimehele, et toob ta naise tagasi...


Seosed
Jutt järgib zombikirjanduse seda suunda, mis seostab zombid Haiti ja voodooga.


Hinnang
«Romance Ain't Dead» on ilus ja armas ja südamlik ja asjalik lugu armastusest ja sellest, kuidas naisest zombi tehakse ning kuidas armastus pärast seda veel suurem on.

Või kuidas sa iseloomustadki teksti, mis algab sedavõrd muhedalt:
I love my dead wife. Wait, let me re-phrase that. I love my zombie wife. She's not dead or alive. She's reanimated, brought back from death after drowning in Lake Michigan this past summer.

Kahjuks ei vea bändimehest autoril veel oskused lõpuni välja ning seepärast jääb ka maksimumhinne saamata. Algus ja lõpp olid head, aga kusagil keskel oleks pidanud kärpima, sest autor unustas end liialt lobisema.


Viited

No comments: