KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



6.8.08

Bradley Denton «Timmy and Tommy's Thanksgiving Secret»

Kõige lihtsam oleks öelda, et Bradley Denton on kummaline ja tavaulme lugeja jaoks küllaltki kauge autor. Claude Lalumière'i ja Marty Halperni koostatud antoloogias «Witpunk: Stories with Attitude» (2003) ilmunud jutt «Timmy and Tommy's Thanksgiving Secret» vaid süvendab seda arvamust.

Sisu:
Jutuke keskendub elule farmis, kus pere moodustavad ema, isa ning pojad Timmy ja Tommy. Timmy on lihane poeg, Tommy aga kasupoeg. Lugeja saab ka teada, et Tommy ei räägi... teeb vaid mõnikord imelikke hääli.

Selline pisut totralt optimistlik farmielu kirjeldus, aga siis saabub tänupüha ja lugu keerab jõhkraks...

Seosed:
Ei täheldanud.

Hinnang:
Tegu on hea looga, aga sel tekstil on ka mõningaid miinuseid. Esimene ja peamine miinus on etteaimatavus, sest isegi mina sain juba jutu alguses (pean silmas poistetoa ja une-eelsete mängude kirjeldust) aru, et kes Tommy tegelikult on. Teine ja pisem miinus on teatav tüütu tunne, mis lugedes tekkis. Mõlemad miinused muutusid jutu jõhkramaks muutudes muidugi üha pisemaks. Iseäranis kiidaks aga lõpulauset, mis seletab siis lahti tänupüha saladuse. Hea jutt, aga mainitud miinused ei luba maksimumhinnet panna.

Lingid:

No comments: