KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



22.3.11

Maniakkide Tänav «Tolmunud soldatid»

Ootamatult ilmus meie majapidamisse raamat «Täheaeg 8: Sõda kosmose rannavetes» (2011). Kuna nende kaante vahel on ka Eesti hetke ühe olulisema ulmeautori Maniakkide Tänava uus jutt, siis loomulikult alustasin ma lugemist sellest.


Sisu
Jutu tegevus toimub miskis Eestis asuvas laboris, mille olemasolust väga palju rääkida ei taheta... jutustajarollis on labori koristaja (ühtlasi ka päevane turvamees), kes ilmselgelt pole kõige säravama mõistuse kandja...


Seosed
Minuteada pole.


Hinnang
Jutu lugemine on nauding, sest Maniakkide Tänav on selle kirja pannud lõdva ja nõtke randmega. Miinuseks on aga sisu... ei, jutus toimub üht ja teist ning on ka lahedat ulmet... kuid kahjuks tekkisid juttu lõpetades küsimused, et kas see ongi kõik, et mis toimus ja et mida autor kõige sellega öelda tahtis. Võimalik, et postmodernsel ajastul on sellised küsimused kohatud, kuna ma vist aga olen vana ja vanamoodne, siis...


Viited

4 comments:

Metsavana said...

Ehk on tegemist katkendiga mingist autoril hetkel valmivast romaanist ? Mingi varasem Täheaeg avaldas ka katkendi Surmakarva alguses vist ? Võibolla sama lugu.

Ulmeguru said...

Ka mul käis selline mõte peast läbi... et järsku mõne tulevase romaani embrüo... elame näeme...

Offf said...

Jah, peab mainima, et viimane TA on tõesti tore kogumik. SV on oma teatud headuses- Üllatav on see, et Marcus Kaas on vahepeal kirjutama õppinud. Täitsa abx. avastus.
Maniakkide Tänavasse olen seni kõhklusega suhtunud, aga jumala abx. jutt oli. Sedasi võiks ju lausa MT "Surmakarva" endale koju soetada.
Aarne Ruuben ei valmista ka pettumust oma teada-tuntud halbduses. Lugeda enam-vähem kõlbab.
Pütsep oli ainuke selline - mittemidagiütlev.

Ulmeguru said...

Aga tõlkejutud... aga artikkel... kas neid ei pidanudki lugemisväärseks... või ei pea arvamisväärseks..?