KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



19.4.08

Allen Steele «The Teb Hunter»

Allen Steele'i «The Teb Hunter» on suhteliselt lühike jutt... õigem oleks seda siiski nimetada olupildiks. Teksti esmailmumiskohaks oli antoloogia «Witpunk: Stories with Attitude» (2003), mille koostasid Claude Lalumière ja Marty Halpern.

Sisu:
Olupilt siis sellest kuidas kaks tegelast jahile sõidavad: ühe tüübi läbi antakse meile siis teise monoloog. See monoloogi pidav tegelane on ikka ehe maakas ja jõmm, ehk siis tõeline redneck. Kuulad tüübi arutluskäike ning tunned, et tuleks kaigas võtta ja lüüa nii, et need vähesed ajud lendaksid...

Jutu ulmeline osa seisneb selles, et keda tegelased jahtima lähevad. Kuna jutu mõte ja puänt seisneb muus, siis ütlen ära, et minnakse jahtima miskeid geneetika abil loodud mängumõmmikuid. Pealkirjas olev sõna «teb» just neid tähistabki.

Põhiliselt toimub nende mõmmikutega sama, mis tänapäeval kasside ja koertega... et kui laps tüdineb, või vanematel küllalt saab, või laps suureks kasvab... et siis viiakse kuhugi metsa ja jäetakse sinna.

Vaat jutu peategelane neid mõmmikuid siis jahtima lähebki. Tegu on kogenud kütiga, kes kokkuhoiu mõttes on peibutava mee asendanud õllega... sest endalgi hea rüübata ja odavam ning mis peamine, saakloomad on ka pisukese vine all.

Seosed:
Puuduvad.

Hinnang:
Jutt on väga hästi kirjutatud: üheltpoolt siis selle rednecki heietused, mis omas juhmuses on ajuti isegi naljakad... teisalt jällegi jahi kirjeldus, mis on kõike muud kui naljakas.

Lingid:

1 comment:

Unknown said...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.