KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



30.6.12

Vastamisi vaenuliku tulnukaga

Mul on selle pildi suhtes miski kummaline nõrkus... seletada ei oska, aga on...


Pildi autor on Ken Barr ja selle pealkiri peaks olema «Confrontation with Hostile Alien», vähemasti väitis seda ajakirja «Omni» 1980. aasta märtsinumber, kus see (ja teiste kunstnike taolised) illustreeris(id) Robert Sheckley mõtisklust «Star Seekers».

Tuleb tunnistada, et ma ei teagi, kas see pilt on tehtud konkreetset teose põhjal, või on Ken Barr lasknud oma fantaasial vabalt möllata. Jah, esiplaanil oleva mehe käisel paistev embleem peaks mul justkui mingi kellukese helisema panema, aga ei pane...


Viited

2 comments:

Mad Max said...

Sellist tüüpi piltide vastu on tegelikult kõigil inimestel "kummaline nõrkus", sest need on väljaspool meie väsitavat analüüsi-kräppi.

Maagiline maailm on tegelikult olemas, kuid selleks, et seda näha, tuleb kogu see bullshit, mida aju toodab, "stopi" peale panna.

Sellepärast inimesed (mina ka) joovadki, et kardavad lasta ennast kaasa tõmmata millestki, mille kohta teised ütlevad - seda pole olemas.

Vaata nüüd ennast - esimene, pildi kohal olev lause on sinu oma...


...pildi all olev jutt aga kunstlik, analüüsiv, ühiskonda sobituv bla-bla-blaa.

Kas sa ei julgenud öelda, et - see pilt meeldib mulle ja kõik!? Mulle meeldib! (Milleks see "autor oli ... bla-bla-blaa..?)

Milleks sulle avalik heakskiit? Kui meeldib siis meeldib - see ongi oluline!

P. S. räägin iseendaga. sorri.

Ulmeguru said...

Oeh, kui ma nüüd sii juba hunniku vastuseid kirjutan, siis vastan ka sellele, mis vastust ei nõua... :)

Ma ei analüüsinud, ega ka vabandanud... mind tõesti ei huvita, et miks see pilt mulle mõjub... ja samas ma siiski osaliselt ka tean, et miks mõjub...

Pildi all olev jutt on pigem n-ö taustade avamine ja faktid – tundub jabur ja allalati jooks, kui ma lihtsalt pildi siia paneks ja ei kirjutaks midagi isegi juurde...