KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



29.4.08

Zombie Honeymoon (2004)

Olin hiljuti üsna mitu päeva perekondlikes asjus sünnilinnas Pärnus.

Otse loomulikult sai muu rahmeldamise vahel üks päev vabaks võetud ja kokku saadud ka kamraad (:)kivisildnikuga.

Hängisime linna peal, libistasime mõne joogi ja lobisesime kirjandusest, elust ja ikka kirjandusest. Lõpuks läksime (:)kivisildniku koju. Jõime head teed ning (:)kivisildnik pani lahedale lobale taustaks mängima filmi «Zombie Honeymoon» (2004) DVD.

Sisu:
Noored abielluvad, peavad siis mesinädalaid ja rannapiknikul püüab noormeest pureda üks veest tulnud tegelane. Kuna puremine ei õnnestu, siis viimases hädas oksendab tüüp noormehele miskit muda näkku.

Noormees viiakse kiiresti haiglasse, kuid ta sureb siiski. Kümme minutit pärast surma ärkab ta uuesti ellu.

Eks vilunud vaataja teeb filmi pealkirjale toetuvalt järelduse, et värskeltabiellunud noormees on nüüd zombi.

Noormehes, kes varem oli taimetoitlane, tärkab otse loomulikult lihaimu ning nii ta asubki korralikke kaaskodanikke järama...

Ega verivärske zombi eriti ohvreid ei vali ning oma veretöö jälgi ta ka eriti peitma ei vaevu. Vähe sellest – tüüp ei vaevu enamjaolt isegi söögi järel suud pühkima.

Selle tulemusena tekib õige pea kohalikul politseil kahtlusi ning üks eriti hea vaistuga mundrimees käib üsna mitu korda külastamas mesinädalaid pidavat noorpaari.


Seosed:
Minu andmetel puuduvad.

Hinnang:
Tegu on küllaltki tüütu filmiga. Spetsiaalselt vaadata poleks viitsinud, aga muu möla taustaks kõlbas küll. Pealegi oli ju üsna mõnus aeg-ajalt nentida, et parem ikka kui mõni Eesti film!

Jah, ma annan aru, et seda filmi päris tõsiselt ei tehtud. Kuid isegi morbiidse komöödiana ei vedanud see end kuidagi välja. Film venis nagu ühe ühe teatva kõrbelooma sülg ning ajuti oli ikka suisa igav.

Hinne kaks tuleb vaid selle eest, et filmis esines siiski ka mõni leidlik hetk ning nii halb ei olnud, et oleks pidanud plaadi mängijast välja võtma.

Lingid:

No comments: