KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



28.7.10

Post Impact (2004)

Tegelikult ei tohiks ma üldse enam imestada selle üle, et millist saasta meie (ja mitte ainult meie) telekanalid ulme pähe näitavad.



Ei tohiks, aga aegajalt järjekordset ilgust nähes ikka imestad. Käesolev postitus on siis eelkõige hoiatuspostitus.


Sisu
On 18. oktoober 2010 ning Maale läheneb hukatuslik asteroid. Satelliidiga püütakse asteroidi tolmuks lasta, aga kahjuks läheb asteroid ainult pooleks ja kukub ikkagi Maale. Algab uus jääaeg...


Mõned aastad hiljem on inimkond üsna karmis seisus. Ellujäänud eurooplased on ümberasustatud Põhja-Aafrikasse, kus on moodustatud riik nimega United Northern States. Ei saaks öelda, et elu oleks normaliseerunud, aga siis hakkab taas tööle see asteroidi pooleks lasknud satelliit ja kukub kõmmutama Põhja-Aafrikat. UNS-i juhtfiguurid panevad kokku eriüksuse, mis peab minema Berliini, kus asub teadusinstituut ja milles omakorda asub antud satelliidi juhtimiskeskus.


Satelliit aga laseb eriüksuse lennuki alla. Õnneks kaks hõljukitäit tegelasi pääseb, aga siis hävib üks hõljuk ning Berliinis satuvad eriüksuslased tundmatute isikute tule alla ning hävib ka teine hõljuk...


Tegelikult ei viitsi ma siin rohkem sisu seletada: lugege Wikipediat ja vaadake reklaamrulli postituse alguses.


Seosed
Telefilm põhineb Torsten Dewi käsikirjal ning algselt pidi olema rohkem selline jäätunud Berliini apokalüpsis.


Postitusele pildimaterjali otsides sattusin ma lugema Torsten Dewi blogi, kus ta siis üsna värvikalt jutustab, et mida tema käsikirjaga tehti ning kuidas USA osapool neile n-ö mütsi pähe tõmbas ja mõnuga üle nurga lasi.


Hinnang
Teades filmi olematut eelarvet ja lugenud stsenaristi põhjendusi, peaksin ma justkui leebuma, aga filmi vaadanuna ei suuda ma seda mitte. Pealegi, loeb vaid tulemus!

Bettina Zimmermann ja Hanns Zischler – kaks,
kelle sooritusi antud filmis võis nimetada näitlejatöödeks.

Filmis oli praktiliselt kõik halb: näitlejatööd, sisu, eriefektid, idee. Ma saan aru, et Joanna Taylor pole miski eriline näitleja, aga Dean Cain ja Nigel Bennett omavad pagasis ikka hulga töid. Samas, just see Dean Cain tegi kogu filmi jooksul pidevalt miskeid ebakohasid muigeid ja ilmeid, et kogu aeg oli tahtmine hüüda: «Ei usu!»


Olgu, näitlejate tsunftiau päästsid kaks sakslast, aga millised õigustused on kehvale lavastajatööle, seosetule sisule ja ajuvabale märulile? Kõikse kummalisem, et lavastaja Christoph Schrewe on teinud täitsa head tööd kultussarja «Lexx» juures..? Igatahes oma nime kaasstsenaristina ta häbenes ning esines tiitrite sel real kui Carlos Maria Sanchez.

Ja kui kõik lollused on ära proovitud,
siis tuleb näidata paljaid tisse ja lavastada dušistseen.

Saksa keeles on filmi pealkiri «Apokalypse Eis: Der Tag, an dem die Welt erfriert» ning ilmselt sealt tuleb ka otsida eestikeelse pealkirja «Jäine apokalüpsis» juuri.


Viited

No comments: