KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



20.3.09

Cthulhu Tales: The Eyes of Madness

Täna oli vaba päev ning mõtlesin seda algul miski tüsedama romaani konsumeerimiseks kulutada.

Kahjuks tuli mul õues tegeleda kõikvõimalike korrastustöödega ning tegelikult olid mul ka silmad korrektuuri lugemisest väsinud. Jama, kui töö ja hobid ühtesid ja samu kehaosi kurnavad!

Nõnda juhtuski, et tüseda romaani asemel sai võetud õhuke koomiksivihik... täpsemalt «Cthulhu Tales» esimene number, mis ilmus eelmise aasta märtsis. Väljaandjaks BOOM! Studios, kus on tõsiselt käsile võetud Cthulhu ühismaailma originaalsisuga koomiksivihikute tootmine.

Vihiku avalooks on «The Eyes of Madness», kirjutas selle Steve Niles ja joonistas Chee.

Sisu:
Tegevuspaigaks on Uus Inglismaal asuv väikelinn Mason. Peategelaseks on kohalik kirikuõpetaja, kes pajatab tagasivaatavas vormis loo sellest, kuidas linnakesse saabus pime mees...

Tegu oli kummalise mehega, kes tundus nägevat rohkem, kui seda pime suudaks... ka kasutas ta sõna «jumal» mitmuses... ning ilmselgelt oli ta midagi karmi läbi elanud...

Eks omad läbielamised tabavad ka kirikuõpetajat, sest oma lugu räägib ta ju hullumajas.

Ühel ööl leiti see pime mees, nuga käes, riided verised ning jalge ees linnakese laste laibad. Mees väitis, et need pole lapsed, vaid hoopis...

Linnarahval oli asi kohe selge ja leiti, et kohtuta poomine oleks paras palk. Kirikuõpetajas tekitas küll kahtlusi, et kuidas sai pime mees kinni püüda kõik lapsed ja need tappa?

Hukkamise eelõhtul on pime mees valmis lõpuks pihtima ning lisaks ebatavalisele loole, saab kirikuõpetaja ka pimeda silmad!



Seosed:
«The Eyes of Madness» kasutab ühismaailma Cthulhu Mythos reaaliaid, kuid on samas originaallugu.

Hinnang:
Kes on Cthulhu-tekste lugenud, see leiab siit ilmselt palju tuttavat ning sõltubki lugeja maitsest, et kas ta nimetab antud lugu ebaoriginaalseks või klassikaliseks.

Mulle meeldis! Sobis hästi vihiku avalooks ning omab ka iseseisvat väärtust. Eriti tahaks aga kiita seda silmade värki. See ikka täitsa oli!

Lingid:

No comments: