KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



28.2.09

«Realms of Fantasy» lõpetab ilmumise

Siin Eestis viimasel ajal muud ei kuulegi, kui et majandussurutis ja et kuidas kõike koomale peab tõmbama. Ilmselt on samasugused võltsväärakad meeleolud ka teisel pool suurt ja soolast lompi, sest viimasel tuleb halbu uudiseid ka sealt.

Näiteks see, et ajakirja «Realms of Fantasy» selleaastane aprillinumber (kaanepilt kõrval) jääb viimaseks. Tegelikult poleks ilmselt ka aprillinumber ilmunud, aga kuna see juba trükikojas oli, siis tehti ikka ära.

Niipalju, kui ma takkajärgi aru saan, taheti ajakirja sulgemine kuidagi vaikselt ja pisut salaja ära teha, aga jaanuaris lekkis asi kuidagi wõrku ja suur kisa tõusis.

Kõikse jaburam, et toimetus sai kõigest sellest samuti wõrgus ilmuvatest blogipostitustest teada. Toimetus viibis nimelt õndsas teadmatuses ning peatoimetaja oli Euroopas puhkamas.

Loomulikult on mul kahju, et «Realms of Fantasy» ilmumise lõpetab, aga samas mind see ka ei üllata. Ajakirjal on minuarust kogu aeg olnud raskusi n-ö pildil püsimisega... noh, et tean, et selline ajakiri ilmub, aga samas unustan selle taas sujuvalt ära. Mitme teise ajakirjaga nõnda miskipärast pole.

Eks üsna sümptomaatiline ole ka ajakirja koduleht, mida enamus aega pole olemas olnudki ning mis ka nüüd on juba kiirelt suletud.

Igatahes on jabur, et hingusele läheb just fantasyajakiri... ja seda ajal, mil fantasy kui selline on kommertslikult edukaim, kui kunagi varem.

Eks wõrk ole nüüd lugejate hädaldamist täis ning Facebookis on ajakirja päästmiseks isegi oma grupp tehtud, aga arvan siiski, et rong on juba läinud. Ajakirja andis välja meediakontsern ja sellisel juhul on argumendiks ainult kasum.

Viited

No comments: