KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



20.8.08

Voodoo!

1964. aasta lõpupoole ilmus ajakirja «Creepy» esimene number ning selle sündmuse tähendust on takkajärgi ilmvõimatu alahinnata, sest «Creepy» on üks kõigi aegade olulisemaid koomiksiajakirju üldse. Piisaks, kui lugeda siin üles vaid nimed, kes antud väljaandele kaastööd on teinud!

«Creepy» esimese numbri esimene koomiks kandis pealkirja «Voodoo!», selle pikkus oli 6 lehekülge, joonistas Joe Orlando, võttes aluseks Russ Jonesi ja Bill Pearsoni kirjutatud stsenaariumi. Kõrval ongi selle koomiksi tiitliosa, mis on lahendatud onu Creepy sissejuhatusena. Onu Creepy on see pentsik pea, mis ajakirja veergudel siin ja seal silma hakkab ning küünilisi kommentaare jagab.

Sisu:
Valge abielupaar Frank ja Sylvia elavad Haiitil. Frank joob üha enam ja käib põhja ning Sylvia leiab meelelahutust saare metsikumatelt aladelt. Ükskord, kui Sylvia taas koju saabub, märkab Frank ta kaenlas miskit kompsu. Kompsuks osutub kuivatatud inimpea ning Franki kannatus katkeb ja ta viskab pea aknast välja. Toimub veel ka sõnelus naisega ning Frank ajab ka tolle kodust välja. Sylvia lubab, et asjad nõnda ei jää...

Seosed:
Voodoo nagu voodoo ikka.

Hinnang:
Hindeks panin kolme, sest kuueleheküljelise koomiksi kohta polnud ju paha... kuid samas ega midagi erilist ka polnud... selline tüüpiline kraam. Joonistuslaad mulle meeldis, aga ega see hinnet kuigivõrd kergitada ei suuda, sest sisu oli ka juba 1964. aastal enam kui triviaalne.

Lingid:

No comments: