KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



31.8.13

«Arvestaja» saab filmiks

Juhuslikult sain Aleksandr Gromovi blogist teada, et tema lühiromaanist «Arvestaja» (Вычислитель; 2000, ek 2006) on valmimas samanimeline film.

Jevgeni Mironov mängib nimitegelast Erwinit.

Ilmselt ei pea ma siin hakkama seda lühiromaani ümber jutustama. Tekst on ju maakeeles ilmunud ning isegi Eesti ulmeauhinnaga Stalker pärjatud. Niipalju ehk küll, et teose peategelane on Erwin, kes alati arvestab kõike ette ning loodab selle oskuse abil ka ellu jääda...

Vinnie Jones ja Linda Nigmatullina pääsesid miski kombitsa haardest.

Lühiromaani tegevus toimub planeedil Mülgas, kus on kombeks kurjategijaid – nii kriminaale kui ka poliitilisi –, saata igavesele asumisele asustamata soisele mandrile.



Videoklipist võib aru saada, et Vinnie Jones mängib filmis kriminaalset autoriteeti Just van Borgi, hüüdnimega Polaarhunt. Iseküsimus, et kas ta filmis just sellist nime kannab.

Selline nägi Mülgas välja kunstniku esialgsel kavandil.

Filmiti Islandil ning just sealse looduse toores ilu viis filmi lavastaja Dmitri Gratšovi mõttele hüljata kunstniku esialgne kavand. Elame-näeme, kas see oli arukas otsus... vähemasti on see film, mille valmimist ma ootan... ja samas kardan...


Viited

30.8.13

Kõrge ristiretk – Franco Brambilla

Nagu näha, olen ma viimasel kahel kuul vähe bloginud... ja see on veel hästi öeldud! Vabandavaid asjaolusid on, aga nendest ehk hiljem ja veel hiljem...


Nagu postituse pealkirigi ütleb on siinavaldatav pilt Franco Brambilla nägemus Poul Andersoni romaanist «Kõrge ristiretk» (The High Crusade; 1960, ek 2000). Ülal pilt ise ja all pilt eelmisel aastal ilmunud raamatu kaanel.


Selle postitusega alustan ma siis siin blogis sarja, mis peaks pakkuma silmailu ja olema ka hariv. Et huvitavate kunstnike tehtud pildid ja näited muu maailma raamatukaantest. Selguse huvides valin ma eesti lugejale tõlgete kaudu tuttavad teosed.


Viited