KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



2.4.10

Rändaja (2010)

Tegelikult ei oleks pidanud ma seda filmi nägema. Kindlasti mitte oma kodu(kino)s. Aga nägin! Noh, et sattusid paar kamraadi külla ning neil oli ka selline DVD seljakotis.


Sisu
Üks noor naine saab päranduseks miski metsamaja... sõidab sinna siis kohale, et lähisugulase kraam üle vaadata ja maja müügiks ette valmistada.


Kohapeal on õhus omajagu pinget: keegi luusib ümber maja ja ka topisetegijast naabrimees ei jäta eriti usalduslikku muljet.


Seosed
Puuduvad.


Hinnang
Sellist filmi on keeruline hinnata, sest tegu on lõputööga ning tõenäoliselt seda tehes mõeldigi eelkõige vaid hindamiskomisjoni peale. Pealegi, kuipalju meil Eestis üldse filme tehakse ja kui vähe veel nende hulgas ulmekaid on?


Alustaks miinustest. Käsikiri oli väga nõrk, ehk siis nämmutav dialoog ning klišee klišee kukil. Filmi tempo oli samuti selline uimaselt eestilik. Häiris ka teatav totrus, mis vaatamisel leidis väljapääsu kohatutes naeruturtsatustes.


Plusse oli samuti. Kindlasti Lauri Nebel naabrimehe rollis ning ega Carita Vaikjärv noore naisena samuti kehva polnud. Oli ka meeleolukaid ja õõvaseid kaadreid ning ajuti oli emotsioon suisa painav.

Kuna filmi DVD viibis meie kodus vaid paar veebruaripäeva ning kuna tegu on n-ö tudengifilmiga, siis rohkem ma tegijatest ei teagi. Trashi blogist sain teada ka lavastaja Robi Uppini nime ning sealtsamast blogist pätsasin ma ka postitust illustreerivad pildid.


Viited

No comments: